Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

България срещу Германия за юбилея

Михаил Касабов, временният президент на БФС, е стартирал преговори за приятелски мач с Германия по случай вековния юбилей на футбола ни. Точ...


Михаил Касабов, временният президент на БФС, е стартирал преговори за приятелски мач с Германия по случай вековния юбилей на футбола ни. Точна дата не е определена, но се очаква честването да е през лятото на 2023-а. "Бундестимът планира две години напред програмата си и затова от рано заявихме намерението си. И на този етап имам уверението на германските колеги, че ако отборите ни не са в една квалификационна група за Евро 2024, мачът ще се организира", - каза Касабов в ексклузивно интервю за "Труд".

Благодарение на контактите си Касабов вече уреди подобен дуел в края на миналия век, който завърши 2:2, а вратар на немците беше Оливер Кан.

"Тогава Германия направи жест съгласявайки се приходите от тв правата да останат за България - заяви Касабов. - Касата на БФС беше празна и се нуждаехме от приходи, за да стабилизираме положението. Докато сега поводът е празничен." Касабов съобщи и друга новина - официално прокуратурата е прекратила проверката срещу БФС поради отсъствие на престъпление. Разследването започна шумно след оставката на Борислав Михайлов през октомври 2019-а.

"Не знам дали ще ви прозвучи абсурдно, но като ръководен орган съюзът може би имаше нужда да мине през мащабна проверка – коментира Касабов. – И надявам сега БФС да получи макар и малък щит пред нападки за корупция."

Няма коментари