Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

Красен Кралев: Правим мащабна проверка на БФС, очакваме резултати в края на януари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира ситуацията в българския футбол и заяви, че очаква проверката, на която е подложен ...

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира ситуацията в българския футбол и заяви, че очаква проверката, на която е подложен БФС да приключи в края на януари. “Нашата проверка е изключително мащабна. Две седмици след срещата България - Англия започнахме проверка на всички средства, които са отпускани досега от държавата на футболния съюз за една програма, която мога да кажа, че беше изключително успешна като резултат, що се касае до работата с подрастващите. Проверката започна на 28 октомври и очаквам да приключи в края на януари. Проверяме абсолютно детайлно всичко. Проверяваме дали са проведени правилно процедурите, дали са произведени всички артикули и дали са доставени до крайния потребител”, сподели Кралев в предаването на bTV "Тази сутрин".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че не се обмисля промяна в закона за спорта и въвеждане на ограничена бройка мандати за президентите на федерациите. Въпросът беше повдигнат след като инж. Данчо Лазаров заяви, че няма да продължи да ръководи българския волейбол след близо 20 години начело.

"В устава на волейбола има една особеност, че президент може да бъде само член на Управителния съвет. Така че изборът на кандидати се свежда до хората, които са в ръководството. Много интересен е случаят с мандатността на президентите и ръководителите на родните федерации. Много го обсъждахме с колегите, с всички експерти, които участваха в писането на новия закон. Дали ние да не въведем в закона мандатност. Но заради 1 или 2 "гнили ябълки" да разваляш възможността кадърни ръководители да продължат да управляват, е малко спорно. Има повече федерации, в които има промени. Някъде се осъществяват смяна на ръководствата. Клубовете решават кой да ги управлява и каква мандатност да им дадат. Не във всички федерации има проблеми с ръководенето", каза Кралев.

Той разкри, че е оптимист за развитието на българския спорт през 2020 г., в която предстоят Олимпийските игри в Токио. "На Игрите в Рио имахме представители в 14 спорта. Сега очаквам да имаме представители в 18. Новите са вдигане на тежести, карате, спортна гимнастика и таекуондо. Имахме 41 квоти, пратихме 45 състезатели. В момента квотите очаквам да бъдат между 51 и 55. Имаме спортове, в които бележим сериозен напредък в последните години и се надявам там да имаме по-сериозна реализация на олимпийските игри", сподели още министърът.

Според Кралев България има шанс за медал във вдигането на тежести, борбата, художествената гимнастика, бокса и джудото. "Българските спортисти се подготвят в по-голяма част от времето си в България. Тази година нямаме световен шампион, това е факт. Но това не значи, че отиваме в по-лошо състояние, отколкото на предните олимпийски игри. През 2019 г. имахме 4 медала от световни първенства, които са в спортове, включени в летните олимпийски игри. Имаме още 6-7 души, които са между четвърто и шесто място, които са също в зоната на медалите. Предполагам, че ще имаме по-силно представяне. Очаквам да пратим повече спортисти и да имаме повече медали, защото това е обективната истина към момента", завърши Кралев.

Няма коментари