Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

FARE: Левски е един от най-лошите клубове по отношение на расизма

Темата „Расизъм“ продължава да набира инерция с наближаване на двубоя между България и Англия. Английският „Тлеграф“ прави днес обширен ма...

Темата „Расизъм“ продължава да набира инерция с наближаване на двубоя между България и Англия. Английският „Тлеграф“ прави днес обширен материал, в който припомня инциденти свързани с проява на расизъм не само на национално, но и на клубно ниво.

Представителят на FARE за Източна Европа Павел Клименко разкрива, пред изданието, че феновете на Левски са едни от големите виновници за разпространението на този проблем в България. „Мащабът на проблема е доста масов“, заяви Клименко. "Един от големите виновници в това отношение е Левски София. Това е един от най-лошите клубове, с които съм се сблъсквал по отношение на неонацизма“, казва Клименко.

Изданието припомня снимката от финала за Купата на България между Левски и Славия, която показа дете със свастика нарисувана на гърдите заедно с друго изпълняващо нацистки салют. Също така се припомня опънатото знаме с поздрав за рождения ден на Хитлер на 20 април 2013 година и друго такова със свастика. Не се забравят и случките с маймунски подвиквания и хвърлен банан по собствения футболист Базил Де Карвальо през същия сезон.

Изданието припомня също така и изнесения банер с надпис „Say Yes To Racism“ иронизирайки кампанията на УЕФА “No to Racism”, както и мачовете пред празни трибуни в Европейските турнири в последните години.

Левски не е единственият клуб, който попада на прицела на английските медии. Припомня се и санкция за Локомотив Пловдив свързана с недопустимо поведение по време на двубоя със Страсбург.

Няма коментари