Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

Една легенда слага край! Шави обяви оттеглянето си от футбола

Легендата на испанския футбол Шави обяви, че спира с футбола след края на сезона. Шави разкри, че след края на кариерата си ще се нас...

Легендата на испанския футбол Шави обяви, че спира с футбола след края на сезона.

Шави разкри, че след края на кариерата си ще се насочи към треньорството. В момента 39-годишният маестро е част от катарския Ал Сад, а преди това в продължение на близо две десетилетия защитаваше цветовете на Барселона.

"Това е последната ми година като футболист, но очаквам с нетърпение да видя какво ще ми предложи бъдещето в ролята на треньор”, пише Чави в съобщение до медиите.


Философията ми като треньор ще отразява вижданията, които съм изповядвал години наред под влиянието на Йохан Кройф и “Ла Масия”. Обичам да гледам отборите да владеят инициативата, да играят атакуващо и да залагат на това, което всички ние обичаме още от детските си години", каза още Шави.

"Това, което постигнах през годините, е привилегия за мен и затова е мой дълг да поема инициатива и да продължа с треньорството извън терена."

"Имам само една част от треньорския лиценз и ми остава още една година, за да имаме правото да водя най-големите отбори в Европа."

"Сега мога да бъда треньор на Катар и на по-малки страни или някоя от младежките формации на Барселона."

"Всички ме виждат като бъдещ треньор на Барселона, но трябва да бъдем търпеливи, защото аз още не го виждам", коментира Шави.

Няма коментари