Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

Искат две директни визи за елита

Отборите от Втора лига ще се борят за две директни визи за Първа лига, а не само за една, както е сега, научи „Меридиан Мач“. Както е изв...

Отборите от Втора лига ще се борят за две директни визи за Първа лига, а не само за една, както е сега, научи „Меридиан Мач“. Както е известно, БФС готви промени във формата на първенството. Последният от Първа лига вече ще изпада директно и няма да има шанс да се спаси през баражите. Най-големи обновления обаче ще има във Втора лига.

Броят на отборите ще бъде увеличен. Това обаче няма да стане с разделянето на дивизията на две, както твърдяха мнозина. Този вариант е отпаднал. Бившата „Б“ група бе разбита от сезон 2005/06 на Източна и Западна. Този формат обаче бе отхвърлен по настояване на клубовете през 2012 година. Най-вече по финансови причини. Отборите смятат, че сега може да се повтори същото. В момента във Втора лига се състезават 16 отбора, но бройката най-вероятно ще нарасне на 18. Именно затова клубовете искат още едно директно място в елита. Досега това право имаше само победителят.

Освен това Втора лига ще стартира заедно с Първа на 12 юли.

Няма коментари