Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

Първа лига стартира рекордно рано

Следващият сезон в Първа лига ще започне рекордно рано. БФС планира кампания 2019/20 да стартира на 12 юли, петък. За сравнение - този тр...

Следващият сезон в Първа лига ще започне рекордно рано. БФС планира кампания 2019/20 да стартира на 12 юли, петък. За сравнение - този тръгна на 20 юли 2018-а. Досега рекордът в това отношение държеше сезон 2017/18. Тогава той бе открит с мача Етър - Локомотив Пловдив, който се игра на градския стадион в Ловеч на 14 юли, петък.

Началото на кампанията ще бъде гласувано на Изпълком на БфС веднага след края на настоящата. Стартът й ще подрани, защото тя трябва да приключи в средата на месец май 2020 година. Причината е, че след това предстоят финалите на европейското първенство.

Отделно от това в БфС ще обсъждат и варианти за реформи във формата на Първа лига. Първата фаза в него ще бъде запазена - отборите ще се срещнат по два пъти на разменено гостуване. След това тя ще бъде разделена. Отново ще има първа шестица, като в нея съставите пак ще играят по два пъти един срещу друг - у дома и като гост. Промени обаче ще има в групите във втората осмица. Един от вариантите е в тях точките на тимовете да
бъдат разделени, за да е по-малка разликата между тях и срещите за определяне на това кой да продължи да се бори за бараж за Лига Европа и кой да отиде да играе за оставане в групата да бъдат доста по-оспорвани. Друга опция е класиралите се между 7-о и 10-о място след редовния сезон да формират една група, която да излъчи кандидат за бараж за Лига Европа, а в другата да влизат тези между 11-о и 14-о. Най-вероятно от следващия сезон последният ще изпада директно, а няма да играе баражи за оцеляване. Всичко това ще бъде разгледано на заседание на Изпълкома на БфС.

Няма коментари