Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

Хубчев на 100 бона от Левски

Повече от месец тече caгата около идването на Петър Хубчев в Левски, като до момента никои, поне от „Герена , не казва каква точно е исти...

Повече от месец тече caгата около идването на Петър Хубчев в Левски, като до момента никои, поне от „Герена , не казва каква точно е истината. „Меридиан Мач“ обаче научи каква е тя. В края на миналата седмица членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов повдигна леко завесата, като заяви, че Хубчев е подал своята оставка и че, за да стане факт раздялата му с БфС, треньорът трябва да извади от своя джоб 3 заплати, за да стане свободен. След думите на шефа на Славия „Меридиан Мач“ направи проучване и се установиха следните факти.

Хубчев е подал своята оставка и е трябвало да бъде свободен за Левски на 1 май. Тогава обаче от БФС се отказали да я подпишат и в сила влиза срока на предизвестието. Той е 3 месеца, като според източници от „Бояна“, това е било изрично желание на Хубчев, когато той е подписвал своя договор с БФС през 2016 г. Това означава, че специалистът ще стане свободен чак на 1 август 2019 г., когато изтича предизвестието. И тук идва проблемът.

Героят от САЩ’94 се е разбрал с Левски, който обаче в никакъв случай няма как да го чака до август, тъй като тогава вече сезонът в Първа лига, а и в евротурнирите, ако „сините“ се класират, ще е започнал. За да може Хубчев да поеме Левски веднага след края на сезона, каквато е идеята на ръководните фактори на „Герена“, ще трябва да се платят трите заплати - за май, юни и юли, и чак тогава той ще може да стане треньор на отбора, в който игра от 1989 до 1993 г. Сумата по неофициални данни е много сериозна - около 100 000 лева. Това означава, че именно такава сериозна цифра, поне за момента, дели Хубчев от Левски.

Все още не е ясно кой ще води националния тим в евроквалификациите с Чехия и Косово, които са съответно на 7 и 10 юни. Ако никой не плати трите заплати на Хубчев, то тогава именно той ще трябва да е начело на тима. Повиквателните за футболистите, играещи в чужбина, трябва да бъдат разпратени след около 2 седмици, така че тогава всичко ще трябва да е ясно.

Съвсем друг е въпросът с Димитър Димитров. Херо е канен за спортен директор на „сините“, но в момента около неговото бъдеще витае сериозна неяснота. Причина за това са проблемите с казахс-танския Иртиш. Шансът шампионът на България с 3 различни тима да бъде треньор на Левски е малък, но е факт, че за поста на спортен директор се водят преговори. Дали обаче Хубчев ще иска да работи с Херо, двама души с тежки характери, е един доста неясен въпрос..

Няма коментари