Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Последни новини

latest

От ЦСКА проговориха за мистериозния трансфер на африканеца Фитина Омболенга

Преди няколко дни африкански медии съобщиха екзотичната новина, че националът на Руанда - Фитина Омболенга е подписал договор с ЦСКА. По т...

Преди няколко дни африкански медии съобщиха екзотичната новина, че националът на Руанда - Фитина Омболенга е подписал договор с ЦСКА. По този начин защитникът е сбъднал своята голяма мечта да бъде професионален футболист.

До този момент обаче ръководството на "червените" запазваше мълчание, като така и не споделяше дали въпросната информация е истина. Днес се получи и нужното потвърждение от страна на столичани.

Консултантът в ЦСКА - Люпко Петрович има основната заслуга за привличането на Омболенга. Той е отлично запознат с качествата му, тъй като е бил негов треньор в АПР. От клуба обаче няма да бързат с неговото налагане, като е твърде вероятно той да стартира кариерата си в Литекс, където първо да свикне със спецификата на българския футбол.

"Фитина е десен бек, висок е 188 см, бърз, доста здрав физически и много издръжлив. През последните две години момчето е играло в Руанда. Преди това изкарва три месеца в Словакия, но се прибира обратно, тъй като нямаше как да играе за националния отбор. Той е голям талант и от него очакваме един ден да заиграе в ЦСКА. Ще видим какво ще стане. нужни са ни два-три месеца, за да свикне, да го огледаме по-внимателно. Не форсираме нещата, ще му трябва време, за да се приспособи. Може би ще тренира с Литекс в началото, а после ще преценим как да процедираме с него", каза Петрович пред колегите от "Тема Спорт".

Няма коментари