Александър Сръндев е шампион на България по планинско бягане

Спортният талант на „Еврофутбол" Александър Сръндев грабна титлата от Националното първенство по планинско бягане за мъже, което се състоя на вчера в Боровец.


20-годишният столичанин преодоля дългото 11 800 метра трасе за 1.07:17 часа в едно изключително оспорвано състезание. Трасето бе стръмно и много технично с денивелация от 1140 метра, което доведе до битка до последните метри. Втори, на 38 секунди от Александър финишира Константин Василев, трети е Йордан Петров от Варна с време 1.09:50 ч.

Стартът на шампионата бе пред хотел „Рила" в Боровец, а финалът бе на последната станция на кабинковия лифт на планинския ни курорт или на височина от 2369 метра.

С тази победа Сръндев, който е състезател на спортен клуб „София", има две титли до момента - в дуатлона за мъже и в планинското бягане.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.

Публикуване на коментар

0 Коментари